Klarendal

Klarendal

Het nieuwbouwplan “Menno van Coehoorn” is een zogenaamde inbreidingswijk en ligt in de Arnhemse wijk Klarendal.

“Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad. Wie door Klarendal wandelt valt het unieke karakter van de wijk direct op. Hofjes, verborgen boerderijen, juweeltjes van vroegere sociale woningbouwprojecten, zoals de Mussenwijk worden afgewisseld door diverse nieuwbouwprojecten.

Diverse nationaliteiten hebben hun plekje in de Klarendalse samenleving gevonden en maken samen met de “oude” Klarendallers deel uit van een wijk met Kleur & Karakter. Elk jaar vinden er in de wijk diverse activiteiten plaats, waarvan de jaarlijks terugkerende carnavalsoptocht een van de hoogtepunten is. Daarnaast zijn er natuurlijk het wijkfeest, de plantjesdag, de kunsttentoonstelling. Ook voor de jeugd zijn er diverse voorzieningen, zoals de “Leuke Linde” en het onlangs geopende jongerencentrum “De MiX”.

Klarendal is ook een broedplaats voor kunst. In vergelijking met ander wijken wonen er relatief veel kunstenaars in de wijk. Enkelen van hen zijn online te bezoeken. Hier en daar zijn nog restanten van muurschilderingen te vinden, waaronder de muurschilderingen van Els van der Kooi, waarvan de meesten helaas door verwaarlozing en vandalisme hun glans hebben verloren of totaal verdwenen zijn. De Klarendalse kunstenaar Gerard Mulder heeft zelfs een groot aantal van zijn kunstuitingen aan Klarendal gewijd.”

Bron: De website van Klarendal.

Links

Recent Posts