Multifunctioneel Centrum Klarendal

Multifunctioneel Centrum Klarendal

Sinds 2013 is onze veelzijdige buurman het MFC Klarendal, gelegen aan het wijkplein. Het MFC is het ‘Hart van de wijk’. Allereerst is het een ontmoetingsplaats voor bewoners, maar het biedt ook plaats aan basisschool Kunstrijk, een peuterspeelzaal, kinderwerk van Rijnstad, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang (BSO), een Centrum voor Jeugd en Gezin, een consultatiebureau, een Wmo-loket, de sportschool van Fred Royers en een sportzaal voor Wijkclub Klarendal. Het Multifunctioneel Centrum vervult daarnaast de publieksfunctie van de oude wijkwinkel.

In de gerenoveerde Menno van Coehoornkazerne, gelegen aan hetzelfde wijkplein, zijn het kunstbedrijf Arnhem en het Huis van Puck gevestigd. Zij bieden een ontmoetingsplek voor amateur podiumkunstenaars.

De derde bewoner aan het wijkplein is het Jongerencentrum De Mix. In het jongerencentrum kunnen tieners en jongeren internetten, tafeltennissen, playstationen, darten of poolen. Maar er worden ook activiteiten georganiseerd op het gebied van sport, meiden, vakantie en uitjes. Soms kun je workshops volgen en worden er toernooien, feesten en filmavonden georganiseerd.

Links

 

Recent Posts