Onderhoudstips

Onderhoudstips woning

Schilderen

Een algemene stelregel is dat kozijnen die bloot staan aan zon, regen en wind eens in de 5 jaar geschilderd moeten worden. In 2005 en 2011 is er door de VVE met een schilder een kwantumkorting afgesproken, wat destijds voor de bewoners voordelig uitpakte. Het staat iedere bewoner echter natuurlijk helemaal vrij om het op een ander moment te doen, zelf te doen of uit te besteden aan een andere schilder. Feit is wel dat de meeste bewoners in 2005 en 2011 hun huis hebben geschilderd of hebben laten schilderen.

Je bent bij het schilderen verplicht om het huis in dezelfde kleuren te houden. De gebruikte kleuren op de ramen en kozijnen komen uit de Sikkens ‘authentieke kleuren’ kleurenwaaier. Deze kleuren hebben de volgende omschrijvingen:

  • Dakrand, overstek en kozijnen: MERGEL-WIT G0.05.85
  • Deuren, ramen en hekwerken: GRACHTENGROEN Q0.05.10

Deze verf is onder andere te koop bij de NAMA aan de Vlamoven 1 te Arnhem.

Ketels

Eind 2014 heeft de VVE bij meerdere installateurs een offerte aangevraagd voor de vervanging van de CV-ketel. De VVE vergeleek de uitgebrachte offertes met elkaar en bracht hierover een advies uit aan de bewoners. De aanbieding van het Arnhemse bedrijf Gaswacht bracht de meest gunstige offerte uit. Een aantal bewoners maakte begin 2015 gebruik van deze collectieve aanbieding.

Recent Posts